תבנית פאי קוטר 24 ס"מ
מצרכים
לקלתית:
2 כוסות קמח גדושות
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
1 כפית תמצית וניל
לקציפת קרם פרש:
200 גר' קרם פרש
4 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל משובחת
2 שקיות סוכר וניל
לתותים:
1 סלסילת תותים מנוקים ופרוסים לחצי
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמח, מלח, סוכר, וקוביות החמאה .מערבבים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ותמצית וניל. מערבבים שוב בפולסים עד קבלת בצק אחיד. מסדרים את הבצק בתבנית. מחוררים אותה עם מזלג . שומרים במקרר כשעתיים.
מחממים תנור ל180 מעלות . אופים את הקלתית כ- 20 דקות או עד הזהבה . מצננים.
שוטפים ופורסים את התותים לחצאים ומפזרים כשהקלתית קרה . מקציפים את הקרם פרש , השמנת המתוקה , תמצית הוניל וסוכר וניל עד קבלת קצפת יציבה .
ממלאים את הקלתית בקצפת ומעל מסדרים את חצאי התותים . מפזרים מעל אבקת סוכר על מנת להמתיק אותם מעט .
שומרים בקירור עד ההגשה .
מפזרים שוב מעל התותים מעט אבקת סוכר .