4 מנות
זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מצרכים:
400 גר' בשר טחון
6 תפוחי אדמה
2 בצלים
2 שיני שום
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף קמח
1 כפית עשבי פרובנס
1 חלמון
30 גר' גבינת פרמזן מגוררת
80 גר' חמאה
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ושמים בסיר. מכסים במים וממליחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שתפוחי אדמה רכים. מסננים ומרסקים לפירה. מוסיפים 50 גר' חמאה ומערבבים.
מקלפים וקוצצים את הבצל ואת שיני השום. ממיסים 30גר' חמאה ומזהיבים בה את הבצל והשום. מוסיפים את הבשר, את העגבניות, הקמח, עשבי פרובנס. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.
מחוץ לאש מוסיפים את החלמון ואת גבינת הפרמזן.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות (6-7).
בתבנית חסינת אש שמים את תערובת הבשר ומעל את הפירה. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ואופים