זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה : כ 1/2 שעה
מצרכים:
לבסיס העוגה:
8 בננות בשלות מאוד
4 כפות סוכר
כפית אבקת קינמון
לקרם:
1/2 ליטר חלב
3 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
למרינג:
2 חלבונים
4 כפות סוכר
1/3 כפית חומץ
2 כפיות קורנפלור
1 כפית מלח
אופן הכנה:
לבסיס:
תחילה מקלפים את הבננות ומוערכים אותם בעזרת מזלג.
להניח אותם בסיר עם הסוכר והקינמון .לבשל על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד קבלת עיסה שזופה.(תוך כדי בחישה רואים את תחתית הסיר).
למרוח את העיסה לתוך תבנית פיירקס או סיליקון בקוטר 25 ס"מ. להניח אותה להצטנן.
לקרם:
בסיר אחר שמים את החלב,הסוכר,החלמונים ולערבב. להוסיף את הקורנפלור. לבשל על אש נמוכה תוך בחישה עד קבלת קרם הומוגני .להוסיף בסוף הבישול את תמצית וניל.למרוח את הקם מעל הבננות ולצנן .
למרנג:
לפני הכנת המרנג יש לחמם את התנור לחום של 150 מעלות . מקציפים את החלבונים לקצף חזק.תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר,החומץ ולבסוף את הקורנפלור.
שמים את המרנג בשק זילוף ומצפים מעל הקרם.
אופים את העוגה במשך 1/2 שעה או עד שהמרנג מוזהב. מצננים .
בתאבון!