פאי אגסים ואפרסקים עם קרם שקדים ואגוזי לוז

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24

8 מנות

זמן ההכנה: 20 דקות

זמן האפיה: 40 דקות

מצרכים:

לבצק הפריך:

250 גר' חמאה חתוכה לקוביות

125 גר' קמח

125 גר' סוכר

50 גר' שקדים טחונים

1 ביצה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

לקרם שקדים ואגוזי לוז:

100 גר' שקדים טחונים

100 גר' אגוזי לוז טחונים

100 גר' חמאה

2 ביצים

לקרם שקדים:

100 גר' שקדים טחונים

2 כפיות סוכר חום

1 כפית דבש

2 חלבון ביצה

לשכבת הפירות

3 אגסים

3 אפרסקים

20 גר' חמאה מומסת

אבקת סוכר

לרוטב קרמל עם יין

50 גר' סוכר

1 כפית דבש

1 כף שמנת מתוקה

30 גר' חמאה

אופן ההכנה:

לבצק פריך: בקערת המערבל מניחים את הביצה ומוסיפים את הסוכר, קורט מלח ותמצית וניל. מערבבים עד שמשתנה הצבע לצהוב בהיר. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים. מערבבים שוב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים שוב עד קבלת בצק אחיד.

משמנים את תבנית הפאי ומשטחים פנימה את הבצק ומחוררים אותו בעזרת מזלג. מכניסים למקרר כרבע שעה.

לקרם השקדים ואגוזי לוז: בקערת המערבל מניחים את כל מרכיבי הקרם ומערבבים עד קבלת קרם חלק.

לקרם השקדים: מערבבים יחד את כל מרכיבי הקרם.

בסיום מאחדים את שני הקרמים לקרם חלק.

מקלפים את הפירות. חותכים את האגסים כמו מניפה ואת האפרסקים לפרוסות.

מורחים את הקרם על הבצק ומסדרים מעל את הפירות. מברישים אותם בחמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ואופים את הפאי במשך 5 דקות. מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות וממשיכים לאפות כ-35 דקות.

לרוטב הקרמל: מניחים בסיר את הסוכר ומחממים את הסיר. מחכים עד שהסוכר נמס ומשחים ומוסיפים אליו את כל מרכיבי הרוטב ומצמצמים אותו תוך כדי ערבוב.

כשהפאי קר פורסים לפרוסה ומגישים עם רוטב הקרמל.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 133
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן