6 מנות
זמן ההכנה: 45 דקות
זמן אפיה: 180 דקות
מצרכים:
1 עוף שלם
400 גר' ערמונים (4 שקיות וואקום) קצוצים גס
400 גר' לחם דגנים קצוץ גס
2 בצלי שאלוט קצוצים
250 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
50 גר' חמאה או שלוש כפות שמן זית
חבילת כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
יש לבקש מהקצב להוציא את עצמות החזה כדי שנוכל למלא אותו.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מחממים במחבת את החמאה/שמן הזית, מוסיפים את בצלי השאלוט והפטריות ומזהיבים אותם. מוסיפים את הערמונים, הלחם והכוסברה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מערבבים היטב ומצננים.
כשהתערובת פושרת ממלאים את העוף וסוגרים את החזה. תופרים עם חוט קצבים. מניחים את העוף בתבנית. מניחים בתחתית התבנית כשתי כוסות מים ומכניסים לתנור. מדי פעם מרטיבים את העוף עם מיצי הבישול. לאחר שעה מנמיכים את התנור לחום של 160 מעלות וממשיכים לאפות תוך כדי הרטבת העוף לעתים תכופות. אם יש צורך מוסיפים מעט מים בתחתית התבנית.