4 מנות
זמן ההכנה: חצי שעה
זמן בישול: שעה
מצרכים:
1 עוף במשקל של 1.4 קג' או שמונה שוקיים
400 גר' ערמונים (4 שקיות ווקום)
30גר' חמאה /חמאת קוקוס
1 קורט הל טחון
50 מ"ל קלבדוס/ברנדי
750 מ"ל סיידר תפוחים
200 גר' אווז מעושן
2 בצל
1 כף שמן זית
מלח ופלפל גרוס
1 בוקה גרני (כרישה, 2 עלה דפנה, טימין, פטרוזיליה, עלי סלרי)
1 קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
אם משתמשים בעוף שלם יש לבקש מהקצב לחלק אותו.
יש לקלף ולפרוס את הבצלים.
יש לחתוך את חזה האווז לרצועות של ס"מ. יש לשים אותם בסיר עם מים קרים ולהביא לרתיחה ולבשל אותם שתי דקות מרגע הרתיחה ולסנן.
בסיר ממיסים את מחצית החמאה/חמאת הקוקוס עם השמן. יש להניח מעל את חלקי העוף כשהעור כלפי מטה. להזהיב את חתיכות העוף מכל צדדיהן ולשמור בצד.
שופכים את נוזלי הבישול. ממיסים את יתר החמאה /חמאת קוקוס ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את חתיכות חזה האווז ומערבבים. מוסיפים את העוף. שופכים מעל את הקלבדוס/ברנדי ומדליקים. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. מניחים את הבוקה גרני ושופכים מעל את הסיידר. מוסיפים את ההל ואת אגוז מוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות על אש בינונית. כ-15 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הערמונים.
*ניתן להגיש לצד אורז או פירה.