4 מנות
זמן ההכנה:20 דקות
זמן בישול: שעה ורבע
מצרכים:
1 עוף מחולק לחתיכות
1 בצל
חצי ליטר מים
250 מ"ל מיץ רימונים
400 גר' אגוזי מלך קצוצים
3 כפות דבש
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את חלקי העוף, מזהיבים אותם מכל צדדיהם. כשהעוף מוזהב מוסיפים את הבצל. מקפיצים עד שהבצל שקוף. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את המים ומבשלים תוך בעבוע כ-45 דקות כשהסיר מכוסה.
מוסיפים את מיץ הרימונים, האגוזים הקצוצים ואת הדבש. מכסים את הסיר שוב וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
מוציאים את חלקי העוף, שומרים בצד. מצמצמים את הרוטב עד שהוא מתעבה. מחזירים את חלקי העוף.
מגישים בליווי אורז או פירה