6 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: 45 דקות לשעה
מצרכים:
עוף גדול ל6 אנשים
400 מ"ל סיידר תפוחים
2 תפוחי עץ מזן גראן סמיט
2 אגסים
5 משמישים יבשים
10 אגוזי לוז
2 כפות צימוקים
2 כפות דבש נוזלי
3 מקלות קינמון
3 כוכבי אניס
1/2 כפית זנגביל מגורד
2 עלי דפנה
קורט אגוז מוסקט
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
מניחים את העוף בתבנית אפיה עם מכסה .
מערבבים את כל התבלינים עם הדבש ושמן הזית ומורחים את העוף עם הרוטב הזה. מוסיפים את הסיידר מסביב ואת שני עלי דפנה. סוגרים ומכניסים לתנור. אופים במשך חצי שעה.
בינתיים שוטפים את התפוחים ואת האגסים וחותכים אותם לרבעים בלי לקלפם. שוטפים את המשמישים ואת הצימוקים במים קרים.
אחרי חצי שעה של אפיה מוציאים את העוף ומסדרים סביבו את התפוחים האגסים, המשמישים והצימוקים ומכניסים שוב לתנור למשך חצי שעה או עד שהעוף שחום והפרות מקורמלים.
אפשר להגיש עם אורז לבן אן פירה.
*** ניתן להחליף את העוף השלם בכרעיים או פרגיות צרפתיות