פינוק להפסקת קפה או כל הזדמנות אחרת
6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן האפיה: 30 דקות
מצרכים:
175 גר' חמאה
1 כף דבש נוזלי
75 גר' קמח
100 גר' אבקת שקדים
150 גר' אבקת סוכר
6 חלבונים
8 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לשמיניות
100 גר' סוכר חום
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד את הקמח, את 150 גר' אבקת הסוכר ואבקת השקדים.
בקערה מקציפים את החלבונים לקצף רך. מקפלים את הקצף בקערת עם החומרים היבשים עד קבלת מרקם חלק.
במחבת ממיסים את החמאה ומבשלים עד שהנוזל מקבל צבע אגוז. מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים למחבת את תפוחי העץ, מקפיצים אותם, מפזרים מעל את הסוכר החום וממשיכים להזהיב אותם מכל צדדיהם.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
בתבנית משומנת שופכים את המלית ומעל מסדרים את התפוחי העץ.
אופים במשך חצי שעה או עד שהעוגה יציבה.
ניתן להגיש פושר עם כדור גלידת וניל ליד.