4 מנות
זמן הכנה: 40 דקות
זמן אפיה: 25 דקות
מצרכים:
להכנת בסיס העוגה:
45 גר' קמח תפוחי אדמה
25 גק' קקאו
20 גר' קורנפלור
6 ביצים
100 גר' סוכר
50 גר' חמאה
להכנת הגנאש:
250 גר' שוקולד מריר 80%
30 גר' אגוזי מלך
2 כפות סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
60 גר' חמאה (חתוכה לקוביות )
3 אגסים
2 כפות מיץ לימון
100 מ"ל רום
אופן הכנה:
מחממים את התנור ל 180 מעלות. יש לערבב את הקמח, הקורנפלאור והקקאו. מפרידים בין החלמונים לחלבונים. יש להוסיף לחלמונים את 60 גר' סוכר ולהקציף יחד.
את החלבונים יש להקציף לקצף יציב עם 40 גר' סוכר.
יש לקחת 1/3 של קצף החלבונים ולערבבו עם קצף החלמונים. לאחר מכן מוסיפים לתערובת זו את החמאה המומסת ואת התערובת היבשה ולבסוף מקפלים לתוכה את יתר קצף החלבונים עד קבלת מרקם חלק. מעבירים לתבנית עגולה משומנת ואופים בתנור למשך 25 דקות ומצננים.
במקביל יש לקרמל את אגוזי המלך עם שתי כפות סוכר וכפית מים ובסוף מוסיפים 1/2 כפית חמאה ומערבבים .מניחים על נייר אפיה משומן ומקררים. כשהתערובת קרה קוצציםבצורה גסה.
קוצצים גס את השוקולד המריר ומעבירים לקערה. בסיר קטן מחממים את השמנת עד לרתיחה ושופכים אותה מעל שבבי השוקולד. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק.
מקלפים את האגסים ומוציאים את הליבה. פורסים אותם לפרוסות דקות ומניחים בקערה. שופכים מעל את מיץ הלימון והרום .משרים למשך 1/2 שעה.
כשהעוגה קרה פורסים את העוגה לשני דיסקים. על החלק התחתון מניחים את פרוסות האגסים וחצי מן הנוזלים שלהם, שופכים מעל 1/3 מכמות הגנאש וחצי מהאגוזים המקורמלים.
מניחים מעל את העיגול השני ומרטיבים אותו עם יתר המיץ של האגסים .מעל שופכים את יתר הגנאש ומחליקים אותו בעזרת כף שטוחה.
מקררים במשך 12 שעות. מפזרים מעל את יתר האגוזים ואם רוצים מעטרים בעזרת עלי זהב אכילים.