6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 35 דקות
מצרכים:
7 משמשים חצויים
100 גר' קמח
150 גר' סוכר
1 שקית סוכר וניל
120 גר' חמאה מומס
3 ביצים
50 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 שקית אבקת אפיה
3 כפות שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (6).בקערת המיקסר מערבבים יחד את הביצים, הסוכר וסוכר הוניל. כשהתערובת תפוחה ולבנה מוסיפים את החמאה המומסת ואת השמנת. מערבבים יחד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה ומערבבים יחד עד קבלת מסה הומוגנית.
משממנים תבנית עגולה קפיצית(26 ) .שופכים מחצית מן הבצק. מניחים מעל את חצאי המשמשים. שופכים מעלאת יתר הבצק. מפזרים מעל את השקדים. אופים עד שהעוגה יציבה וזהובה.