6 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן אפיה:45 דקות
מצרכים:
500 גר' גבינה לבנה
30 גר' קמח
30 גר קורנפלור
100 גר' סוכר
4 ביצים
קליפה של לימון מגורר
מעט חמאה
לקולי הפטל:
300 גר' פטל (אפשר קפואים)
10 גר' אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
50 גר' פטל שלמים לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.
מפרידים את החלמונים מן החלבונים. מקציפים בקערה יחד את החלמונים עם הסוכר עד קבלת מסה אוורירית ומולבנת. מוסיפים תוך ערבוב את הקמח ואת הקורנפלור, הגבינה ואת קליפת הלימון. מקציפים את החלבונים ומוסיפים אותם לתערובת הגבינה.
משמנים תבנית קפיצית ושופכים לתוכה את תערובת הגבינה. כדי למנוע שהחלק העליון ישחים מהר מדי אפשר להניח מעל התערובת נייר אפיה. אופים במשך 45 דקות. משאירים את העוגה בתנור המכובה עד שמתקרר ואז מכניסים את העוגה לקרור במשך ארבע שעות.
בינתיים מכינים את קולי הפטל. מניחים בכוס המיקסר את הפטל, אבקת הסוכר ומיץ הלימון וטוחנים עד קבלת מסה חלקה. מעבירים את תערובת הפטל דרך מסננת דקה ושומרים בקירור. לפני ההגשה מקשטים את העוגה עם פירות הפטל השלמים ומגישים לצד הקולי פטל.