4 מנות
זמן ההכנה: 10 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
4 עגבניות
חבילת פטרוזיליה
4 שיני שום
פרוסת לחם (יש לשים בטוסטר לפני )
שמן זית מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לחתוך את העגבניות לחצי ולהניח אותם במחבת. יש צורך שיהיו צמודות זו לזו. ממליחים ומפלפלים.
קוצצים את עלי הפטרוזיליה יחד עם שיני השום (יש לדאוג להוציא את החלק המרכזי של שיני השום – החלק הירקרק ) ופרוסת הלחם עד קבלת תערובת אחידה.
בעזרת כפית מניחים על כל עגבניה מן התערובת ומועכים מעט.
מעל זולפים משמן הזית וגם בצדדים. מכסים עם המכסה. מעבירים את המחבת לאש גבוהה במשך כ-4 דקות ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתרככות.