6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10 דקות
מצרכים:
400 גר' פסטה (אפשר מחיטה מלאה)
100 גר' דג סלמון מעושן
1 מלפפון
2 תפוחי עץ (גראן סמיט ופינק ליידי )
2 יוגורט (אפשר גם יוגורט סויה )
1 בצל שאלוט
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כשהפסטה מוכנה מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים שוב. שומרים בצד.
מקלפים את בצל השאלוט וקוצצים דק. שוטפים את המלפפון ואת התפוחים ואז פורסים אותם לקוביות קטנות. את הסלמון המעושון חותכים לרצועות דקות. בקערת הגשה שופכים את היוגורט, מוסיפים את בצל השאלוט ומיץ הלימון. מערבבים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים את הפסטה, את קוביות המלפפון והתפוחים ואת רצועות הסלמון המעושן. מערבבים שוב וטועמים. אם יש צורך מתקנים את התיבול. מקררים היטב לפי ההגשה.