4 מנות
זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול: שעה
מצרכים:
300 גר' תפוחי אדמה קטנים
240 גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה
1 פלפל ירוק פרוס לרצועות
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
2 בצלים אדומים פרוסים
2 לבבות חסה
12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 ביצים קשות
15 זיתים שחורים ו15 זיתים ירוקים פרוסים לטבעות
פילטים של אנשובי
לרוטב: 2 כפות חומץ בן יין, כף חרדל, 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהתרככו. מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות.
מבשלים את הביצים עד שהן קשות . מצננים, מקלפים ופורסים לפרוסות .
מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וחולטים בהם את השעועית הירוקה במשך כ7 דקות .מצננים ושמים מעל קרח על מנת לשמור על הצבע הירוק .מצננים שוב .
שוטפים את החסה ומפרידים בין העלים .
מערבבים את חומרי הרוטב.
שמים בקערה את הפלפלים, הבצל, את פרוסות תפוחי האדמה והשעועית הירוקה. שופכים מעל את הרוטב כך שיעטוף את הירקות . מערבבים.
להגשה:
מניחים על כל צלחת כמה עלים של חסה ומעל ערימה של הסלט הירקות . מניחים מעל כמה פרוסות של ביצים ומקשטים בזיתים ופילטים של אנשובי .
מגישים כשבצד קערה עם שאר הרוטב .