4 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן בישול: 3-4 דקות
מצרכים:
1 כרובית מחולקת לפרחים
לרוטב הויניגרט:
6 כפות שמן זית איכותי
3 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
2 כפיות טרגון קצוץ דק מאוד
מלח ופלפל גרוס
לרוטב מיונז עם חרדל (כל החומרים צריכים להיות בטמפרטורת החדר)
175 מ"ל שמן
1 ביצה
1 כפית חרדל
2 כפיות חומץ בן יין
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים על אש גבוהה כ – 6 דקות. מסננים ומקררים כמה דקות.
מניחים אותם בקערה.
מכינים את רוטב הויניגרט: בקערת המיקסר מניחים את השמן, החומץ, הפטרוזיליה, הטרגון, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
מקציפים מספר דקות עד קבלת רוטב הומוגני. שומרים את הרוטב במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.
מכינים את מיונז החרדל:
שמים בקערה את החלמון, מוסיפים כפית חומץ, את החרדל, מלח ופלפל.
בעזרת מטרפה ידנית או חשמלית מתחילים להקציף, כשהמרקם הומוגני מתחילים לטפטף את השמן תוך כדי ערבוב.
כשכל השמן נזלף פנימה והמיונז הומוגני ויציב, מטריפים פנימה את כפית החומץ הנוספת ובודקים את התיבול. מתקנים לפי הצורך.
קצת לפני ההגשה שופכים מעל הכרובית את רוטב הויניגרט, מערבבים קלות ומגישים לצד המיונז החרדל.
*אם מגישים את המנה לטבעונים אז בלי רוטב המיונז עם חרדל