חומרים ל 6 סועדים:
2-3 חצילים בינוניים רצוי בלי גרעינים
מיץ מ 1/2 לימון
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
3 כפות שמיר קצוץ
1 שן שום כתוש
מלח ופלפל
1 גביע שמנת חמוצה
1 רימון מופרד לגרעינים
אופן הכנה:
שוטפים את החצילים, דוקרים אותם בעזרת מזלג וקולים אותם על אש גלויה.
לחלופין אפשר לאפות אותם בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות .
מרוקנים את בשר החציל ומניחים אותו לצינון במסננת על מנת שהנוזלים (שהם המרירות של החציל) יפלטו.
מניחים את בשר החציל בקערת ערבוב, מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול, השום והתבלינים, מערבבים.
מוסיפים את השמנת ומערבבים .
לפני ההגשה מקשטים עם גרעיני הרימון
בתאבון!!!!