6 מנות
זמן ההכנה : 15 דקות
מצרכים:
2 ראשי ברוקולי טריים
1 מלפפון
1 כוס צימוקים מושרים במים למשך לילה
6 בצל ירוק
2 כפות צנוברים
6 ענפי נענע טרייה
6 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה :
מסננים את הצימוקים. קוצצים את הנענע.
מנקים את ראשי הברוקולי. מפרידים בין התפרחת והגבעולים. זורקים את הגבעולים. מניחים בקערת המיקסר את הלהב המתכתי. מניחים בתוך הקערה את תפרחת הברוקולי וטוחנים עד קבלת מרקם של סולת * אל תטחנו יתר על המידה אחרת תקבלו פירה.
מעבירים את סולת הברוקולי לקערת ההגשה. מוסיפים לה את הבצלים חתוכים לפרוסות דקות, המלפפון חתוך לקוביות, הצימוקים, הצנוברים, הנענע הקצוצה, מיץ הלימון והשמן.
מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מומלץ להכין את הסלט כמה שעות מראש על מנת שיספוג את כל הטעמים. בנוסף יהיה קל יותר להקל את הברוקולי.