סלט אטריות עם אבוקדו וסלמון מעושן
מצרכים ל: 6 מנות
זמן ההכנה: חצי שעה
זמן בישול: לפי הוראות יצרן
מצרכים:
300 גר' אטריות מסוג פרפלה
6 פרוסות סלמון מעושן
2 אבוקדו
מיץ מלימון אחד
מצרכים לרוטב:
3 כפות חומץ יין קסרס או יין פטל
2 כפות עירית קצוצה
9 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים מים עם מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את האטריות ומבשלים אותם לפי הוראות היצרן. כשהאטריות מוכנות, מסננים אותן ושוטפים במים קרים ומסננים שוב ושומרים אותם בצד.
מקלפים את 2 האבוקדו וחותכים אותם לקוביות. מניחים בקערה ושופכים מעל את מיץ הלימון.
פורסים את הסלמון לרצועות דקות.
בקערה מכינים את הרוטב כשמערבבים יחד את החומץ, שמן הזית והעירית הקצוצה .
בקערת הגשה מערבבים יחד את האטריות, האבוקדו, הסלמון והרוטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מניחים במקרר כ שעתיים שלוש עד ההגשה.