4 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
100 גר' אורז
50 גר' פטריות שמפיניון
50 גר' אפונה ירוקה טריה או קפואה
1 קופסא קטנה של תירס
2 גזרים
פטרוזיליה קצוצה
חמאה
3 כפות שמן זרעי ענבים
1 כף חומץ בין יין
1 כף חרדל
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לבשל את האורז לפי הוראות היצרן, לסנן אותו היטב ולשמור בצד.
פורסים את הפטריות ומקפיצים אותם במחבת עם מעט חמאה עד שהפרוסות מוזהבות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
שמים בסיר מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך עשר דקות. מסננים ושומרים בצד. מסננים את התירס וחותכים את הגזרים לקוביות קטנוות.
בקערה מערבבים יחד את החרדל, החומץ והשמן, מפלפלים וממליחים לפי הטעם. בקערת הגשה מניחים את כל מרכיבי הסלט: האורז, האפונה, התירס והגזרים. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים. טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול, מפזרים מעל מן הפטרוזיליה הקצוצה.