המילה ניצחון בד"כ מתייחסת להכנעת היריב, הצלחה בהשגת המטרות והיעדים. באופן טבעי המילה מתקשרת לנו עם מלחמות וקשורה לצבא ולחיים בו.
מהיותנו קטנים, אנו חיים במסגרות שונות, והקטגוריות לניצחון נקבעות ע"י המסגרות השונות, מוסדות חינוך, צבא, אקדמיה.
אני רוצה להתייחס לניצחונות שאנו מציבים בפנינו. אין ספק שזה אתגר גדול יותר. הדוגמאות הן רבות וכל אחד יכול לעשות סקירה קצרה על חייו ולפגוש את הניצחונות שלו אל מול חוסר ההצלחות, שגם מהם אנו למדים וצומחים.
הניצחון בא לידי ביטוי בכמה תחומים – מה אני מרגישה בגוף, בלב, במחשבה, איך אני רואה את עצמי, לומדת על החוזקות ועל מה מאפיין אותי, התחושות איתן אני מתהלכת בעקבות הניצחון.
הניצחונות קטנים, גדולים, עצם הידיעה שניצחתי את זה, שהשגתי, שהתאמצתי, או עשיתי לטובת העניין ויכולתי לאתגר, הוא העיקר, הוא מקור הכח, מקור הסיפוק שבא בעקבותיו.
בתפקיד ההורי יש הזדמנויות רבות לחוש ניצחונות – הרגע שלא וויתרתי והייתי חזקה ועקבית מול הילד, הקו המנחה של עקביות ברעיון שאני מאמינה בו, היכולה להכיל, להקשיב ולפעמים רק להקשיב (לא קל בכלל), וכך הלאה כל גיל ומה שנכון לו.
אין לי ספק שכולנו טועים, ואין מאה אחוז, אך השאיפה לעשות נכון, לנצח לא את מי שעומד מולי, זו לא תחרות עם הילד, זה אתגר שהצבתי לעצמי כי כך אני ממלאת את תפקידי נאמנה., כי טובת הילד לנגד עיני.
במערכת היחסים עם בן /בת הזוג, זה לא עניין של "אגו", אני לא בתחרות איתו, מבחינתי ניצחון במערכת היחסים היא היכולת לשוחח על נושא שאנו לא חושבים אותו דבר, וכל צד מנסה לשכנע את השני, ואנו רואים את ההשפעה של בן הזוג על השותף לחיים. המקום בו אני אומרת מה אני חושבת, מה נכון לי, מה לא מתאים לי – אלו המקומות הבריאים, אלו ניצחונות חשובים למערכת כולה.
בתחום המקצועי – אצל כל אדם זה סיפור אחר, בתחום שלי, זה הרגע בו אני מבינה שעזרתי למתאמן שלי, שהכאב חלף, שהאסימון נפל, שהתלמיד שלי מזדקף ומרגיש שרואים אותו, וכך הלאה.
תציבו לכם מטרות, יעדים מעשיים, ותיהנו מהדרך ומהתוצאות – מהניצחונות.