זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול כולל: 30 דקות
חומרים:
200 גר' פטריות בר
300 גר' פטריות שמפיניון
30 גר' חמאה
4 בצלי שאלוט, קצוצים דק
500 מ"ל מים או ציר ירקות
300 מ"ל שמנת בישול
30 גר' חמאה חתוכה לקוביות
קרם פרש
מלח ופלפל גרוס
אופן הכנה:
שמים את הפטריות בקערה מלאה במים, מנקים אותם ופורסים אותן לפרוסות דקות.
ממיסים את החמאה בסיר בינוני.
מוסיפים את בצלי השאלוט ומאדים בחום נמוך כשהסיר מכוסה כ- 1-2 דקות.
מוסיפים את הפטריות, מכסים שוב כ- 2-3 דקות נוספות ומוסיפים את המים והשמנת לתוך הסיר ומתבלים במלח ופלפל טחון טרי.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-15 דקות.
בתום הבישול טוחנים את המרק למחית חלקה. מחממים שוב על אש נמוכה תוך הוספת יתר החמאה.
משפרים את התיבול לפי הטעם.
מוזגים לצלחות מרק ומעטרים בכף קרם פרש וכמה עלי בזיליקום.