4 מנות
זמן ההכנה:10 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
4 קישואים מסוג זוקיני
1 דלורית קטנה
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן תירס
700 מ"ל מרק עוף
שמיר קצוץ (1/4 חבילת שמיר)
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
יש לקלף את הירקות חוץ מהקישואים. את הבצל חותכים לקוביות. כך גם את הקישואים, הדלורית ואת התפוחי האדמה.
מחממים בסיר את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את קוביות הזוקיני, הדלורית תפוחי האדמה ומקפיצים כשתי דקות. מוסיפים את מרק הירקות, השום הקצוץ ואת השמיר. מביאים לרתיחה. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שירקות רכים.
טוחנים ומתקנים את התיבול.
*אפשר לקחת עוד קישוא עם הקליפה ודקצת מהדלורית ולחתוך לקוביות. מבשלים את הירקות במעט מרק עוף עד שמתרכים. שומרים בצד. בזמן ההגשה מעטרים את צלחת המרק עם קוביות הירקות ומפזרים מעל שמיר קצוץ.
*אפשר להחליף את מרק העוף במרק ירקות.