6 מנות
זמן ההכנה:30 דקות
זמן בישול:20 דקות
מצרכים:
4 תפוחי אדמה
3 בצלים
3 פרוסות לחם לטוסטים
1 גבינת קממבר(250 גר')
1/2 ראש שום
1 חלמון
200 מ"ל קרם פרש (שמנת 42%)
100 גר' פרמזן
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לקלף ולחתוך לקוביות את תפוחי האדמה, הבצל, הלחם, השום ואת גבינת הקממבר. שמים בסיר ומוסיפים 1.5 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך עשרים דקות. לאחר מכן טוחנים. בקערה מערבבים יחד את השמנת, החלמון,80 גר' פרמזן ואת הפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים שתי כפות מן המרק ומערבבים (להשוואת טמפרטורה ) שופכים לתוך המרק ומערבבים.
להגשה:
מוזגים מן המרק במרקיה ומקשטים במעט פטרוזיליה ופרמזן.