חומרים:
1 כרובית בינונית
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל פרוס לפרוסות דקות
30 גרם חמאה
1 כף מרק עוף
אגוז מוסקט
פלפל
מלח
1 שמנת בישול
כוס חלב
1 כף למנה קרם פרש
הכנת המרק:
מפרקים את הכרובית לפרחים.
קולפים את התפוחי האדמה וחותכים לקוביות .
מניחים בסיר וממלאים במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה .
כשהתפוחי אדמה רכים, מוסיפים מרק עוף, מתבלים עם מלח ופלפל.
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הבצל. כשהבצל זהוב מורידים מן האש ושמים בצד .
לוקחים בלנדר, מעבירים אליו את הכרובית והתפוחי האדמה וקצת מנוזלי הבישול.
טוחנים עד מרקם חלק ואם יש צורך מוסיפים מנוזלי הבישול. לבסוף מוסיפים את הבצל וטוחנים שוב.
מעבירים לסיר ומוסיפים חלב ושמנת בישול .
טועמים ומשפרים את התיבול.
מגישים בקערה ומוסיפים כף קרם פרש וקרוטונים או שקדי מרק .
בתאבון