זמן הכנה: כ – 45 דקות
זמן בישול: כ – שעתיים וחצי
מצרכים:
6 קישואים עגולים
1 כרוב לבן למילוי
6 פלפלים ירוקים בהירים
3 עגבניות מקולפות וחתוכות לטבעות
1 תפוח עץ מגורדת
1/2 חבילת כוסברה
1/3 כוס אורז או שלוש כפות פרורי לחם
3 ביצים
3/4 ק"ג בשר בקר טחון
3 בצלים קצוצים דק
10 שיני שום
1 רסק עגבניות גדול
כוס ציר עוף
קינמון, כמון, ראס אל חנות
מלח ופלפל גרוס
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בלילה הקודם יש להרתיח את הכרוב כעשרים דקות.
בקערה שמים את הבשר עם הבצל הקצוץ, הביצים, הכוסברה הקצוצה, 4 שיני שום כתושות, תבלינים (1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית ראס אל חנות וכפית אחת כמון ) ואת האורז/פרורי לחם. ממליחים ומפלפלים. מערבבים לתערובת אחידה.
בינתיים יש לחתוך את הכובע של הקישואים ולרוקן אותם בעזרת כפית פריזיאן.
חותכים את החלק העליון של הפלפלים. לשמור בצד. יש להוציא את תכולת הפלפלים.
יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותם לפרוסות.
בסיר גדול מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד הזהבה.
מניחים מעל את פרוסות העגבניות.
מתחילים למלא את הירקות.
מפרקים את הכרוב לעלים. על כל עלה כרוב מניחים מן תערובת הבשר בחלק התחתון של העלה, מקפלים את שולי העלה פנימה ומגלגלים עד קבלת גליל .
מסדרים את הירקות באופן הבא: מסביב לסיר מסדרים את הקישואים ואת הפלפלים. במרכז מסדרים את עלי הכרוב הממולאים.
בקערה מערבבים את הרסק עם ציר העוף, השום הנותר, התבלינים (1/4 כפית קינמון(,)1/4 ראס אל חנות ו2 כפיות כמון ) והתפוח המגורד.
שופכים מעל, מכסים במים מעל גובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ – שעתיים וחצי.