מחפשים לתת לילדים אוכל בריא ומזין גם בחופש הגדול?

הצעת הגשה שומשום מלא פי 6 סידן בארכה (2)

החופש הגדול כבר החל אצל תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים ועוד מספר ימים יצאו לחופש גם תלמידי בתי הספר היסודיים.

מה ניתן לתת להם לאכול- ממנה ראשונה ועיקרית ועד קינוח לימי הקיץ.

 

בימים אלה יוצאת בארכה עם טחינה משומשום מלא עשירה בפי 6 סידן מטחינה גולמית בארכה 100% שומשום,

השומרת על המסורת והטעם של השומשום, בשילוב תהליך חדש ואיכותי המאפשר שמירה על ערכים תזונתיים גבוהים של גרעיני השומשום, יותר סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ סיבים תזונתיים ובעלת מרקם מעודן.

שומשום מלא הוא אוצר תזונתי מופלא, המכיל שלל רכיבים תזונתיים מועילים: שפע של מינרלים, ויטמינים, חומצות שומן חיוניות ונוגדי חמצון החיונים לבריאות גופנו. את השומשום המלא יש המגדירים כסופר פוד (Super Food), בעל צפיפות תזונתית גבוהה. שומשום מלא, כולל נבחרת של רכיבים תזונתיים מועילים וביניהם: סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ ויטמין 1B , חומצות שומן חיוניות, ונוגדי חמצון החיונים לבריאות גופנו.

השומשום המלא של 'בארכה' מגיע ממחוז חומרה שבאתיופיה, בית הגידול של זן השומשום המובחר ביותר בעולם, האדמות באיזורי גידול אלו עשירות בריכוזי מינרלים, מגנזיום וברזל, ולכן השומשום המלא המגיע מאדמות אלו בעל איכויות תזונתיות גבוהות במיוחד.

מובילי דעה מתחום התזונה, לרבות מדריכי תזונה של משרד הבריאות, ממליצים לשלב בתפריט התזונה היומי טחינה בכלל מעגלי החיים, כמו גם עבור קהלי יעד ספציפיים, הזקוקים לצריכה מוגברת יותר של סידן: נשים בהיריון ונשים מניקות, ילדים בגילאי בית הספר, הגיל השלישי, גיל המעבר וספורטאים.

2 כפות ביום של טחינה גולמית משומשום מלא פי 6 סידן של בארכה מספקת כמות נדיבה ביותר של סידן מינרל החיוני לבניית עצמות השלד והשיניים, וחשוב מאוד לפעילות השרירים ומערכת העצבים. 2 כפות ביום של טחינה שומשום מלא בארכה, מהוות כ-%26 מהתצרוכת היומית המומלצת לגברים ונשים וכ-%20 לילדים ונוער בגיל ההתבגרות (גילאי 9-18). (ע"פ טבלאות ערכי ייחוס המפורסמות ע"י משרד הבריאות).

כמות סידן מטחינה גולמית מלאה, כאחוז מקצובה יומית מומלצת *:

גילאים

1 כף (15 גרם)

2 כפות

ילדים בגילאי 4-8

13.2%

26.4%

ילדים ובני נוער בגילאי 9-18

10%

20%

נשים וגברים בין הגילאים 19-50

13.2%

26.4%

נשים בגילאי 50+

11%

22%

גברים בין הגילאים 50-70

13.2%

26.4%

גברים בגילאי 70+

11%

22%

נשים הרות ומניקות

13.2%

26.4%

* משרד הבריאות, שרותי בריאות הציבור המחלקה לתזונה. ערכי ייחוס של צריכה תזונתית בישראל (DRI’s – Dietary Reference Intakes). 2014

כמויות סידן בהשוואה למזונות אחרים **:

מוצר

יחידות

כמות סידן במ"ג

קלוריות

טחינה גולמית מלאה של בארכה

2 כפות (30 גרם)

264

198

טחינה גולמית 100% שומשום בארכה

2 כפות

40

198

גבינת קוטג' **5%

2 כפות

30

28

גבינה לבנה 5% מעושרת בסידן

2 כפות

75

28

חלב 3%

1 כוס= 200 מ"ל

200

120

משקה סויה מעושר

1 כוס= 200 מ"ל

288

114

שקדים

10 יחידות (100 גרם)

27 (270)

57 (575)

ברוקולי טרי

½ ספל= 80 גרם

47

25

** ערכי הסידן חושבו ע"פ ממוצע בין מותגים מובילים בשוק

10 טיפים טעימים לשילוב טחינה גולמית מלאה בתפריט היומי של כל בני המשפחה ובפרט של הילדים:

  1. לפעוטות – הוסיפו למחית הפירות או הירקות כך תקבלו העשרה קלורית ותזונתית וחשיפה לטעמים חדשים.
  2. לשדרוג האוכל הביתי – בעת הכנת קציצות ולביבות ביתיות, החליפו את הביצים בטחינה גולמית משומשום מלא, המשמשת להדבקת חומרי הגלם ומוסיפה טעם מיוחד.
  3. לקייטנה – הכינו ממרח טחינה ביתי ושלבו אותו בכריכים.
  4. לממרח מתוק במקום שוקולד– ערבבו טחינה גולמית משומשום מלא עם דבש או עם סילאן.
  5. לגיוון המנה – צקו טחינה גולמית משומשום מלא על ירקות מאודים לקבלת טעם עשיר ומגוון.
  6. אחרי פעילות ספורטיבית – הכינו שייק מתוק מחלב, טחינה גולמית משומשום מלא, בננה ותמרים.
  7. לילדים שאוהבים ירקות- לשדרוג הסלט – החליפו כף רוטב לסלט בכף טחינה גולמית משומשום מלא, כך תקבלו רוטב טעים עם מינרלים חיוניים ועשיר בסיבים תזונתיים.
  8. תוספת טעם – הוסיפו טחינה גולמית משומשום מלא למנת יוגורט וגרנולה לארוחת בוקר בריאה.
  9. דג גורמה – בשלו בתנור נתח דג ברוטב טחינה גולמית משומשום מלא.
  10. לא רק לטבעונים – אפו עוגות בחושות וטבעוניות בשילוב טחינה גולמית משומשום מלא.

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 127
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן