ניהול נכון של תיק הוכחות מול המוסד לביטוח לאומי, מצריך אותנו לדעת אם ומתי להשתמש בחוות דעת רפואית, אשר מצטרפת לתביעה כדי להוכיח את הקשר הסיבתי שבין מקום העבודה לנזק שנגרם לתובע, וזאת בהתייחס למצבו הרפואי הקודם אשר יכול היה להשפיע על הנזק.
לא רבים יודעים כי אם התובע / הנפגע לא הגיש חוות דעת רפואית מטעמו אזי למוסד אסור להגיש חוות דעת נגדית, כך שחוות הדעת יכולה לעיתים לקלקל במקום לעזור.
עם זאת בית הדין יכול למנות מומחה מטעמו כדי לקבל החלטה בתיק, וכאן עלינו לדעת כי ניתן להתנגד למינוי מסיבות שונות לדוגמה אם המומחה שהתמנה שייך לאסכולה שמחמירה עם הנפגע או בשל קשרי עבודתו של אותו מומחה עם המוסד לביטוח לאומי, שימו לב: חברות של מומחה זה בועדות הרפואיות של המוסד אינה עילת התנגדות למינויו.
בשלב ההוכחות בבית הדין לעבודה עובר התובע שתי משוכות, הראשונה שבית הדין השתכנע שהתקיימו התנאים שיכולים לגרום לנזק הנטען, והמשוכה השניה – המומחה הרפואי שמינה בית הדין קבע כי קיים קשר סיבתי ואכן הנזק נגרם תוך כדי ועקב העבודה.
מומלץ להגיש את התביעה עם התגלות הנזק כדי להמנע מדחייה על הסף עקב עילת התיישנות בגין השיהוי הרב בהגשתה.
חשוב לדעת כי להצלחת התביעה באים לסייע חוקים ותקנות נוספים לדוגמה להוכחת רעש מזיק שגרם לנזק רפואי וירידה בשמיעה יעזרו תקנות הבטיחות בעבודה, גם אם חלפו שנים מאז הפסקת העבודה.
מאת: חיה רונה לוי, עו"ד
דף הבית » משרד עו"ד לוי וייס » מורה נבוכים
מורה נבוכים
- לחצו לקריאת עוד מאמרים של >> משפטיפ, משרד עו"ד לוי וייס