8 מנות
זמן ההכנה: 25 דקות
זמן האפיה: שעה
מצרכים:
1 חבילת בצק עלים (אני אישית מעדיפה על בסיס חמאה)
1 בצל
פלפל גרוס
1,5 קג' תפוחי אדמה מסוג גורמה
500 מ"ל קרם פרש
מלח
1 חלמון
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחלקים את בצק העלים לשתי רצועות.
מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומייבשים אותם. פורסים אותם לפרוסות דקות. מקלפים ופורסים גם את הבצל. ממליחים ומתבלים באגוז מוסקט לפי הטעם ומערבבים אותם יחד.
משמנים תבנית חסינת אש, מניחים רצועה של בצק עלים בתחתית התבנית. מעל מניחים את תערובת תפוחי האדמה והבצל. שופכים מעל מחצית מן השמנת. מניחים מעל את הרצועה השנייה של בצק העלים ומהדקים בין הרצועות. בקערה טורפים את החלמון, בעזרת מברשת מורחים אותו על פני שטח המאפה. בעזרת סכין יוצרים חור בבצק כדי שהאדים של הבישול יוכלו לצאת החוצה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך שעה או עד שהבצק זהוב.
מגישים לצד יתר השמנת (קרם פרש).