6 מנות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה: שעה
מצרכים:
2 חבילות של אספרגוס
200 גר' אפונה עדינה קפואה
4 ביצים
50 גר' קמח
1/2 ליטר חלב
50 גר' חמאה רכה
מלח ופלפל לבן גרוס
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מקלפים את האספרגוס וחותכים לחתיכות של 2 סמ'. את האפונה הקפואה חולטים במשך כ-3 דקות במי מלח רותחים. מסננים.
בקערה שמים 30 גר' חמאה ומוסיפים לה ביצה אחרי ביצה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה אחידה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים למסה את האפונה ואת חתיכות האספרגוס.
משמנים תבנית חסינת אש, שופכים מעל את המסה. מנמיכים את החום של התנור ל130 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים במשך שעה או עד שהמאפה זהוב ויציב.