4 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן האפיה: 20 דקות
מצרכים:
250 גר' בצק עלים
300 גר' תפוחי עץ
300 גר' מנגו
30 גר' שקדים טחונים
2 כפות שמנת 42% ( קרם פרש )
40 גר' סוכר
2 ביצים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (6)
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות.
מקלפים את המנגו וחותכים גם לקוביות.
את בצק העלים מניחים על משטח עבודה וחותכים אותו ל ארבעה ריבועים שווים.
מניחים על כל ריבוע בצק קוביות תפוחים ומנגו כך שנוכל בהמשך לסגור את הריבוע כמ מעטפה.
בקערה מניחים חלמון של ביצה עם השמנת, השקדים הטחונים והסוכר. מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
שופכים מתערובת זו מעל הפירות.
מפרידים בין החלמון לחלבון (הביצה השנייה)
סוגרים את את הריבועים ובעזת החלבון מהדקים את שולי הבצק.
מניחים את המעטפות שנוצרו על תבנית משומנת ובעזרת מברשת מברישים מהחלמון כל ריבוע.
אופים במשך עשרים דקות.
ניתן להגיש לצד קולי פטל.