4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: 5 דקות
מצרכים:
50 גר' שוקולד מריר (חתוך לקוביות)
1 כף קקאו
300 ג" תותים
200 מ"ל קרם פרש (שמנת 42%)
200 מ"ל חלב
3 גר' אבקת אגר-אגר
3 כפות דבש
לקישוט:
ריבת תות
פתיתי שוקולד
אופן ההכנה:
בסיר שמים את השוקולד המריר, החלב והשמנת. מחממים תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס. כשהמסה מגיעה לרתיחה מוסיפים את הדבש, הקקאו ואת אבקת אגר-אגר. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך חמש דקות. שופכים את המסה לתבניות סיליקון ומצננים. שומרים בקירור עד ההגשה.
לפני ההגשה שוטפים את התותים ופורסים אותם לפרוסות דקות. מסדרים אותם על צלחות להגשה כמו פרח. מעל מורחים שכבה דקה של ריבת תות.
מעל מניחים את הפלאן שוקולד ומפזרים מעל את פתיתי השוקולד.