15 לביבות מכל סוג
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן בישול: 15 דקות
זמן טיגון: עד שמזהיב
מצרכים:
5 פראסות בינוניות
1 כרובית קטנה
6 ביצים
4 עגבניות קלופות, מגולענות וחתוכות לקוביות קטנות
3 שיני שום
פטרוזיליה קצוצה
1/4 פלפל חריף קצוץ
1 גביע יוגורט
קמח
עמילן תירס
פלפל, מלח
כורכום
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מנקים את הפראסה. חותכים את החלק התחתון ואת העלים הירוקים. מחלקים לחלקים בינוניים. מרתיחים מים בסיר אידוי. כשרותחים המים ממליחים אותם ומוסיפים את הפרסה. מבשלים כ-15 דקות. מסננים כמה שעות כדי שהמים ירדו.
במקביל מבשלים את הכרובית שפרקנו לפרחים. מאדים אותה כ – 20 דקות או עד שמתרככת.
לוקחים את הפראסה, טוחנים אותה במעבד מזון, מוסיפים 3 ביצים, מוסיפים 5 כפות של עמילן תירס, מערבבים היטב עד קבלה עיסה הומוגנית. ממליחים ומפלפלים.
בקערה נוספת מועכים את הכרובית, מוסיפים 3 ביצים, מוסיפים 5-6 כפות קמח, 1 כפית כורכום ומערבבים היטב.
מחממים במחבת שמן. יוצקים בעזרת כף מן התערובת של הפראסה לביבה. חוזרים על התהליך מספר פעמים. מטגנים מכל צד. מוציאים לצלחת שעליה מונח נייר סופג. מסננים מעט.
עושים את אותו התהליך עם התערובת של הכרובית.
מכינים את סלסת העגבניות עם היוגורט: מערבבים את העגבניות, הפלפל החריף, השום הקצוץ, היוגורט, ממליחים, מפלפלים ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
מסדרים בצלחת 2-3 לביבות מכל סוג. מוסיפים מסביב את סלסה העגבניות.