8 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: שעה
מצרכים:
1 קג' חצילים
500 גר' פלפלים אדומים
2 שיני שום
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות קרם פרש (שמנת 42%)
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
6 ביצים
קולי עגבניות:
6 עגבניות
4 שיני שום
12 בצלים
טימין
1 עלה דפנה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החצילים לשניים לאורך. חותכים את בשר החציל בשתי וערב. מעליהם שופכים את מחצית כמות השמן. אופים אותם במשך כ-25 דקות עד שלושים דקות. החצילים מוכנים כאשר בעזרת כף ניתן להוציא את הבשר מן הקליפה, את בשר החצילים מניחים במסננת ומסננים. מכניסים את הפלפלים לתנור עד שקליפתם משחירה. מקלפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים.
טוחנים את החצילים ומוסיפים ארבע ביצים ואת יתר שמן הזית. מערבבים היטב, מפלפלים וממליחים. את הפלפלים טוחנים עם השום, העירית. מוסיפים שתי ביצים, הקרם פרש, מפלפלים וממליחים.
משמנים קערת טרין ומניחים בה שכבת חצילים, מעל שכבת פלפלים ומסיימים בעוד שכבת חצילים.
בקערת התנור שופכים מים חמים ומניחים מעל את הטרין. אופים במשך שעה בחום של 180 מעלות. הטרין מוכן כאשר מכניסים סכין והלהב יוצא יבש. מסננים ומקררים.
במקביל מכינים את הקולי עגבניות. מקלפים את העגבניות ומגלענים אותן, חותכים אותן לקוביות קטנות. מקלפים את הבצל וחותכים לקוביות. מקלפים את שיני השום וקוצצים אותם. בסיר מחממים את שמן הזית, מזהיבים מעט את הבצל ואז מוסיפים את העגבניות, ממליחים מעט ומכסים. מבשלים עשר דקות. מוסיפים את השום, הטימין ואת עלה הדפנה. מבשלים על קטנה במשך כ-15 שעה. מוציאים את הטימין והעלה דפנה. טוחנים ומסננים.
לפני ההגשה הופכים את הטרין על צלחת הגשה ואת הקולי מגישים בקערה ליד.