טרין דגים
מצרכים ל: 8 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: שעה
מצרכים:
500 גר' פילה דגים (אפשר לערבב סוגי דגים)
3 ביצים
200 מ"ל שמנת בישול
3 כפות עירית קצוצה
3 כפות שמיר קצוץ
20 גר' חמאה
2כפות יין לבן (לא הכרחי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 240 מעלות. מניחים תבנית ובה מים. אנו נאפה את הטרין בין מרי (bain – marie).
טורפים בקערה יחד את הביצים עם השמנת.
טוחנים את הדגים ולאחר מכן סוחטים היטב.
מניחים בקערה ומוסיפים את העירית, השמיר, מלח ופלפל והיין אם רוצים. מערבבים היטב.
משמנים תבנית של אינגליש קייק (מומלץ מזכוכית). מניחים את התבנית הנ"ל בתוך התבנית עם המים.
אופים כשעה. בודקים שהטרין אפוי בעזרת סכין שמכניסים בטרין ואם היא יוצאת יבשה זה מוכן.
מצננים ומקררים כמה שעות. לפני ההגשה הופכים את התבנית על קערת הגשה.
ניתן להגיש עם מיונז ביתי ובליווי של סלט חסה.