4 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן אפיה: 25 דקות
מצרכים:
לבצק:
200 גר' קמח
100 גר' חמאה
20 מ"ל מים קרים
1כפית סוכר
קורט מלח
1חלמון
לקרם פטיסייר:
100 גר' סוכר חום
35 גר' קורנפלאור
350מ"ל חלב
2 חלמונים
1 מקל וניל חצוי לאורך או כפית תמצית וניל
לקרמל:
15 גר' חומץ בלסמי
15 גר' סוכר
15-10 תותים
אופן ההכנה:
לבצק:
במעבד מזון מניחים את הקמח עם החמאה ומערבבים. מוסיפים את המים, החלמון, סוכר וקורט מלח. מערבבים שוב עד קבלת בצק אחיד. משמנים תבנית פאי ומרפדים אותה בבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ושומרים בקירור כחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את תבנית הפאי, מניחים מעליו נייר אפיה ומעל שופכים שעועית לבנה. אופים במשך חמש עשרה עד עשרים דקות. מצננים.
לקרם פטיסיאר:
בסיר מביאים לרתיחה את החלב עם מקל וניל /תמצית וניל.
בקערה טורפים את החלמונים עם הסוכר ואז מוסיפים את הקורנפלאור ומערבבים היטב. שופכים מעל את החלב החם תוך כדי ערבוב. מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמסה מתעבה. מבשלים עוד דקה לאחר שרתח שוב. מעבירים את הקרם פטיסייר דרך מסננת כדי למנוע יצירת קרום. ומצננים.
הרכבת הטארט:
כשקרם הפטיסייר פושר שופכים אותו מעל הקלתית ומפזרים אותו בצורה אחידה. שוטפים את התותים וחוצאים אותם. מסדרים את התותים מעל הקרם פטיסייר.
לקרמל:
בסיר קטן מחממים יחד את החומץ הבלסמי עם הסוכר ומבשלים עד שמתעבה. שומרים את הסירופ עד ההגשה.
להגשה:
לפני ההגשה מזלפים מעל התותים את הקרמל.