טארט עם מילוי קרם שקדים – galette des rois

מקור העוגה הוא בחג יום שלושת המלכים (חג ההתגלות). ביום הזה נהגו לאפות עוגה ולטמון בו גרעין פול ואז להכתיר את המלך ואת המלכה.

6 מנות

תבנית פאי קוטר 26

זמן הכנה: 15 דקות

זמן אפיה: 30 דקות

מצרכים:

1 חבילה בצק עלים

140 גר' אבקת שקדים

100 גר' סוכר

2 ביצים

75 גר' חמאה רכה

1 חלמון

1 גרעין פול /שעועית אדומה

אופן ההכנה:

יש לחתוך את הבצק לשניים. יש לחדד את הבצק לשני עיגולים קצת יותר גדולים מקוטר התבנית. להניח עיגול בצק על התבנית. יש לדקור אותו בעזרת מזלג.

מערבבים בקערה יחד את אבקת השקדים, הביצים והחמאה הרכה עד קבלת קרם חלק והומוגני.

שופכים את הקרם מעל הבצק, טומנים בו את הגרעין. מכסים בעיגול הבצק הנוסף. מהדקים היטב את הקצוות.

ניתן לעשות בעזרת סכין או מזלג דוגמאות על הבצק.

טורפים את החלמון בקערה קטנה ובעזרת מברשת מברישים את הבצק.

אופים בתנור במשך 30 דקות בחום של 200 מעלות (טרמוסטט 6-7 )

מומלץ לבדוק את העוגה במשך האפיה.

*את גרעין הפול ניתן להחליף בגרעין שעועית אדומה

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן