8 מנות
תבנית פאי קוטר 24
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן האפיה: 10 דקות
מצרכים:
לקלתית:
200 גר' קמח
110 גר' חמאה
קורט מלח
1 כף שמן
2 כפות מים קרים
לקרם:
מיץ מלימון אחד
250 מ"ל חלב
120 גר' סוכר
35 גר' קורנפלור
3 חלמונים
לעיטור
4 קיווי
אופן ההכנה:
לקלתית:
בקערת המיקסר מניחים את הקמח, השמן, החמאה ואת המלח. מערבבים בפולסים קטנים. מוסיפים את המים ומערבבים שוב עד קבלת כדור. משמנים את התבנית ומניחים עליו את הבצק. מהדקים אותו בשוליים. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים במקרר במשך שעה.
מחממים תנור לחום של 210 מעלות (8-7) . אופים את הבצק במשך עשר דקות או עד שמזהיב קלות. מצננים במשך חצי שעה.
לקרם:
מחממים בסיר את החלב. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הסוכר עם הקורנפלור והחלמונים. שופכים מעל קצת מהחלב החם כדי להשוות טמפרטורה ומערבבים יחד, מוסיפים את יתר החלב תוך כדי ערבוב. מחזירים את הכל לסיר ומבשלים על אש בינונית במשך חמש דקות תוך ערבוב ועד שהקרם מתעבה. מכבים את האש ומוסיפים תוך ערבוב את מיץ הלימון.
שופכים את הקרם מעל הקלתית ומקררים במשך שלושים דקות. מקלפים את הקיווי ופורסים אותו לפרוסות דקות. מסדרים את פרוסות הקיווי מעל הקרם ושומרים בקירור.