חזה ברווז עם תאנים אפויים ורוטב שוקולד

4 מנות

זמן ההכנה:  20 דקות

זמן אפיה ובישול: 40 דקות

מצרכים:

4 חזה ברווז

8 תאנים

3 כפות דבש 3 ענפי רוזמרין

1 כף שמן זית

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לרוטב שוקולד:

80 גר' שוקולד מריר

2 כפות אבקת עוף או ארבע כפות ציר עוף

500 מ"ל מים

1 בצל

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל קאיין

פלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים מכל הצדדים את חזה הברווז . מחממים מחבת סוטאז' ומניחים את חזה הברווז על הצד של העור. מזהיבים אותם בשומן שלהם תוך כדי שאנו הופכים אותם מדי פעם. זאת במשך כ-2025 דקות.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (6)

שוטפים את התאנים וחוצים אותם ל 4 . מניחים אותם בתבנית ושופכים מעליהם 1 כף שמן זית, את הדבש ואת ענפי הרוזמרין. מכניסים לתנור למשך 15 דקות.

לרוטב שוקולד:

מקלפים וקוצצים את הבצל. שוברים לחתיכות את השוקולד המריר.

מחממים בסיר כף שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את ציר העוף והמים ומערבבים היטב .מוסיפים את השוקולד וממיסים תוך כדי ערבוב.

מבשלים עד שהרוטב מתעבה, מוסיפים את פלפל הקאיין ומעט פלפל גרוס. מערבבים היטב .

מניחים בצלחת את חזה הברווז. שופכים מעליו את רוטב השוקולד ומעטרים בתאנים.

 

 

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

מגזין מדור לדור - גיליון החודש
מגזין מדור לדור 135
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
צור קשר
advizy.me יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

יצירת שיתופי פעולה בין עסקים בלחיצת כפתור

משחקי חשיבה במבצע - מודעה
עינת בכור - רוצה לנהל בראש שקט?
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן