4 מנות
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפיה: 30 דקות
מצרכים
למלית:
2 כפות שמן זית או 30 גר' חמאה
2 בצלי שאלוט קצוצים
1/2 גמבה אדומה קטנה קצוצה
1 עגבנייה קלופה ומגולענת קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל טחון
לדג:
1 מוסר ים במשקל של קילו וחצי
4 כפות שמן זית או 50 גר' חמאה
1 גמבה אדומה פרוסה לטבעות
1 בצל גדול פרוס לטבעות
1/4 חבילת שמיר
30 מ"ל ורמוט
מיץ לימון אחד
מלח ופלפל טחון
אופן ההכנה:
למלית:
לחמם את שמן הזית או החמאה במחבת. להוסיף את בצלי השאלוט והגמבה ולבשלם כ-3 דקות.
להעביר לקערה ולהוסיף למסה את העגבנייה והפטרוזיליה.
לתבל במלח ופלפל טחון ולערבב היטב.
לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
כעת יש לטפל בדג.
שוטפים אותו היטב במים קרים ומייבשים עם מגבת.
ממלאים את חלל הבטן של הדג במלית ותופרים את בטנו בעזרת חוט ומחט.
משמנים תבנית חסינת אש עם 2 כפות שמן זית או 25 גר' חמאה.
מניחים את הדג וסביבו מסדרים את טבעות הגמבה והבצל. מקשטים בענפי השמיר.
בסיר מחממים את הלימון, הוורמוט, 2 כפות שמן זית או 25 גר' חמאה, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל טחון.
שופכים את הרוטב על הדג ואופים כ-30 דקות בתנור, כשבכל 10 דקות מזליפים בעזרת כף רוטב על הדג.
*ניתן להכין את המתכון הזה עם דג לוקוס