4 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפיה: 20 דקות
מצרכים:
1 דג ברמונדי במשקל 2 קג'
2 עגבניות
2בצלי שאלוט
2 שיני שום
צרור של עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה)
מלח ופלפל
תבלין דג
3 כפות שמן זית
1/3 כוס פסטיס
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
יש לבקש מהדיג לנקות את הדג גם מהקשקשים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שוטפים את דג ומייבשים אותו היטב בעזרת נייר מגבת.
מניחים את הדג על רדיד אלומינים ומניחים על תבנית.
שוטפים את העגבניות ופורסים אותם לפרוסות. מקלפים את בצלי שאלוט ואת שיני
השום ופורסים אותם לפרוסות דקות. ממליחים ומפלפלים את חלל הבטן של הדג
ומניחים בתוכו את צרור עשבי תיבול. מעליו מניחים כמה פרוסות שום ובצלי
שאלוט. לבסוף מתבלים בתבלין הדג וסוגרים את חלל הבטן.
מעל הדג מניחים כמה פרוסות עגבניה, מעל פרוסות שום ובצלי שאלוט. מתבלים במלח,
פלפל ותבלין דג.
זולפים את שמן הזית על הדג, וגם את הפסטיס.
מכסים הדג עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור .מדי פעם פותחים ובעזרת כף
מרטיבים את הדג ברוטב שנוצר בתהנית .לאחר כ-15 דקות מסירים את רדיד
האלומיניום, מעל הדג מפזרים חתיכות חמאה ואופים עוד חמש דקות .
להגשה:
כש הדג אפוי מתחילים להסיר את העור ומפלטים את הדג . על כל צלחת של סועד
מניחים פילה דג מלווה עם פרוסות עגבניה, בצלי שאלוט ושם . מעל זולפים מן הרוטב .
*אפשר לעשות מתכון זה עם כל דג ים שהוא בשרני .