8 מנות
זמן ההכנה: 15 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
מצרכים:
2 קג' בשר עגל חתוך לקוביות (גולש)
1 בצל פרוס דק
1 גזר פרוס דק
2 שיני שום קלופים
2 עלי דפנה
זר טימין
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
קליפה מגווררת של תפוז
300 גר' זיתים שחורים מגולענים
2 כפות רסק עגבניות
1 בקבוק יין
אופן ההכנה:
יום לפני מניחים בקערה את קוביות הבשר, הגזר הבצל, שיני השום, עלי דפנה, גרידת התפוז, התימין וממליחים ומפלפלים לפי הטעם. שופכים מעל את היין, מכסים את הקערה ושומרים במקרר.
למחרת מוציאים את הבשר מן המרינדה ושמים את הבשר במסננת. שומרים את המרינדה בצד.
מחממים את 2 כפות שמן הזית בסיר לחץ, סוגרים את הבשר מכל צדדיו (מומלץ כל פעם להוסיף חתיכה אחר חתיכה ). לבסוף מוסיפים את המרינדה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ואז סוגרים את סיר הלחץ, מתקנים את התיבול ומוסיפים את רסק העגבניות. מבשלים כשעה ורבע.
לאחר כשעה ורבע פותחים את סיר הלחץ, מוסיפים לתבשיל את יתר שמן הזית והזיתים השחורים ומבשלים יחד עוד 15 שעה.
ניתן להגיש עם תפוחי אדמה מאודים או פסטה (penne rigate)