6 מנות
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 25 דקות
מצרכים:
350 גר' גבינה כחולה
500 גר' תפוחי אדמה מבושלים
500 מ"ל חלב
400 גר' קישואים
1 בצל בינוני
1 ביצה
40 גר' חמאה
פלפל שחור טחון
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור לחום של 200 מעלות
יש לפרוס את תפוחי אדמה לפרוסות.
שוטפים היטב את הקישואים ופורסים אותם לפרוסות דקות.
מקלפים ופורסים דק את הבצל.
במחבת סוטג' ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל ומקפיצים אותו כשתי דקות. מוסיפים את פרוסות הקישואים ומקפיצים אותם עם הבצל על אש גבוהה כחמש דקות.
בתבנית חסינת אש מסדרים את פרוסות תפוחי אדמה ואת הקישואים והבצל. בקערה קטנה מערבבים יחד את הביצה עם החלב עד קבלת מסה אחידה, מפלפלים ומתבלים באגוז מוסקט. מעל מניחים פרוסות גבינה כחולה ומכניסים אותם מעט לתוך המסה.
מכניסים לתנור ואופים במשך עשרים דקות. מצננים כמה דקות מחוץ לתנור לפני ההגשה.