6 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן אפיה: 30 דקות
מצרכים:
500 גר' קמח
250 גר' גבינה לבנה
80 גר' סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
4 כפות חלב פושר
10 גר' שמרים טריים
1 קורט מלח
1 חלמון עם כמה טיפות חלב
אופן ההכנה:
ממיסים בקערית את השמרים בחלב הפושר.
יש לערבב בקערת המערבל את הקמח, קורט מלח והסוכר. מוסיפים את הביצה ואת החלמונים. מוסיפים את התערובת של השמרים עם החלב והגבינה. מערבבים עד קבלת מסה חלקה.
מניחים על הקערה מגבת ומניחים בצד כשעה וחצי. מעבירים לתבנית משומנת ומניחים שוב את המגבת ומניחים בצד עוד שעה.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. לפני ההכנסה של הבריוש לתנור מערבבים חלמון עם כמה טיפות של חלב ובעזרת מברשת מברישים את הבריוש. מכניסים את התבנית ואופים במשך שלושים דקות עד שהבריוש זהוב.