8 מנות
זמן ההכנה: 40 דקות
זמן אפיה: שעה
מצרכים:
8 בצלים אדומים
500 גר' תפוחי אדמה
300 גר' סלמון מעושן
1 כף שמן תירס
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות קויאר אדום לקישוט
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לקלף את הבצלים. לוקחים תבנית, שופכים את שמן התירס ומסדרים מעל את הבצלים. מחממים תנור לחום בינוני ואופים את הבצלים במשך שעה.
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים. מבשלים אותם עד שהם מתרככים, מועכים אותם לפירה. מניחים את הפירה בסיר ומבשלים על אש קטנה תוך הוספה בהדרגה של שמן הזית. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. יש לחתוך את הסלמון המעושן לקוביות. מוסיפים את קוביות הסלמון לפירה ומערבבים.
כשהבצלים מוכנים, מצננים אותם. כשהם קרים, מרוקנים את הפנים ומשאירים רק את שני העלים החיצוניים. ממלאים שק זילוף עם התערובת. ואז בזהירות ממלאים את הבצלים.
מקשטים במעט קוויאר אדום.