הפעם החלטתי להכניס אתכם לעולם הקולינרי שלי ואיך הכל קשור בזיכרונות וגם מתובל בלא מעט מחסומים (לא שלי) של האנשים הסובבים אותי (משפחה, חברים וכמובן לקוחות).
אבל לפני הכל בואו ואספר לכם איך הכל התחיל:
האהבה שלי לבישול, למטבח וכמובן לעולם הקולינרי התחיל כמקום מפלט. מפתיע ומסקרן! למי שעוד לא מכיר אותי נכנסתי לעולם הזה בגיל 6 ומאז לא עזבתי. מצאתי במטבח חוף מבטחים שבו הכל היה שקט, מואר וכמובן מאפשר, לא אכנס לכאן לסיבות שהביאו אותי לחפש מקום מפלט בקצרה רק אומר שבאותן שנים חוויתי אירועים מטלטלים מאוד.
תמיד אהבתי לטעום טעמים חדשים, לעולם לא אמרתי על מאכל שעוד לא טעמתי "זה לא טעים". לא היו לי שום מחסומים למאכלים בגלל הריח או הנראות שלהם. תמיד ניסיתי ורק לאחר מכן החלטתי אם טעים לי או לא. מגיל 6 ועד היום המטבח הוא תמיד אחד המקומות שאני מרגישה בו נוח, שלווה ושקטה.
אני זוכרת את המאכל הראשון שהכנתי זה היה מוס שוקולד, תשאלו למה? פשוט מאוהבת בשוקולד מריר ובמיוחד בריח שלו כשממיסים אותו. אני זוכרת שהוריי ואחי מאוד נהנו והכי אני זוכרת את האושר והשמחה שמילאו אותי כשהסתכלתי עליהם אוכלים.
עם השנים אהבתי למטבח הפכה מהובי לאחד מהעסקים שלי .
כמו שידוע לכם אני מתמחה בבישול הצרפתי, אחד הקשיים שהיו לי בתחילת הדרך היה להתאים את המטבח הצרפתי מבחינת המצרכים למיצרכים הקיימים בארץ. את המתכונים שהכנתי תכננתי ראשית בראשי כשאני מפעילה את הזכרונות שיש לי מבחינת הריחות והטעמים, כך שחזרתי מאכלים שאכלתי בילדותי ובמסעדות שביקרתי בהם עם משפחתי.
כשהתחלתי לעשות את החוויות הקולינריות הבנתי שלהמון אנשים יש מחסומים לגבי מאכל זה או אחר, לפעמים זה נובע בגלל דעות קדומות, זיכרון ילדות או חוויה לא מוצלחת. כלתי לעתיד עד שהגיעה לביתי לא אהבה כבדי עוף, כמובן כשהיא התארחה דאגתי להכין עבורה מנה אחרת, אך להפתעתי פתאום היא ביקשה לטעום את הכבדים שהכנתי, שאלתי אותה למה והיא ענתה פשוט מריח נהדר, ריח שונה ממה שהכירה עד כה. טעמה והתלהבה ומאז בכל הזדמנות היא מבקשת שאכין לה מאכלים עם כבדים.
דוגמה זו חזרה לא פעם. הרבה אנשים זוכרים ריחות.
אחד הדברים שלמדתי הוא שאסור להכריח מישהו לטעום או לאכול מאכל שמעורר אצלו אנטי כי לא מעט פעמים חל שינוי ולאט לאט אותו אדם משנה את דעתו ואפילו ינסה לטעום מרצונו.
חשוב שתזכרו שאוכל הוא למעשה אוסף של זיכרונות ושל חוויות. תמיד חשוב להיות עם ראש פתוח כי לרוב מה שלא אהבתם פעם אולי יהפוך למאכל האהוב עליכם.