8 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן בישול: 5 שעות
מצרכים:
1.5 קג' בשר עגל (גולש )
1/3 כוס קמח
4 כפות שמן
1 בצל קצוץ
3 פראסה קצוצות (רק החלק הלבן והירוק הבהיר)
2 שיני שום קצוצות
1 עלי דפנה
מלח ופלפל גרוס
1/2 כפית טימין יבשה
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 וחצי כוסות ציר עוף
500 גר' פטריות שמפיניון קטנות
250 גר' פטריות שיטקי בלי הרגל
2 כפות מיץ לימון
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
*1/2 כוס שמנת צמחית או רגילה (לא הכרחי )
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח ומניחים בתוכו את קוביות הבשר. מטלטלים מעט כדי שהקמח יעטוף כל קוביה. מניחים בצד וחוזרים על התהליך עד שכל הקוביות מכוסות קמח.
מחממים בסיר שתי כפות שמן. מתחילים להזהיב את קוביות העגל, בכל פעם קצת קוביות ומניחים בסיר נוסף.
באותו סיר מוסיפים כף שמן ומגרדים את התחתית .מוסיפים את הבצל, הפרסה, השום ועלה הדפנה. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב במשך כחמש דקות ועד שהבצל שקוף. מוסיפים את הטימין, אגוז המוסקט ואת ציר העוף. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומגרדים את תחתית הסיר והדפנות. כשהרוטב חם שופכים אותו מעל קוביות העגל, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 3 וחצי שעות. מדי פעם בודקים שיש מספיק נוזלים – אם לא, מוסיפים. כחצי שעה לפני סיום בישול הבשר מחממים את יתר השמן ומקפיצים את הפטריות עד הזהבה. מוסיפים אותם לסיר של הבשר ומעל שופכים את מיץ הלימון. מערבבים ו7מבשלים על אש גבוהה כ – 15 דקות. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ואת השמנת (לא הרכחי ) ומערבבים.
*ניתן להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה מאודים.