4 מנות
זמן ההכנה: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
1 קג' במיה
6 עגבניות
2 בצלים סגולים
חצי חבילת כוסברה
רבע חבילת נענע
4 כפות שמ זית
3 שיני שום
1 כפית כמון
1 כף סוכר/סירופ אגבה
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לנקות, לשטוף ולייבש את הבמיה. מקלפים את הבצלים ופורסים אותם. מקלפים את שיני השום וכותשים אותם. מקלפים את העגבניות, מגלענים אותן וחותכים לקוביות. קושרים יחד את הכוסברה ואת הנענע. במחבת סוטאג' מחממים את שמן הזית ומקפיצים את הבמיה במשך חמש דקות, מוסיפים את הבצל וממשיכים להקפיץ את הכל. כשהבצל זהוב מוסיפים את קוביות העגבניות, מפזרים מעל מלח, מערבבים ומכסים במשך חמש דקות. מוסיפים את השום הכתוש, הכמון, הסוכר/סירופ אגבה וכמובן פלפל גרוס. מניחים את זר הכוסברה והנענע. מוסיפים שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשליים על אש קטנה כחצי שעה. מוציאים את זר הכוסברה והנענע.
*אפשר להשתמש בבמיה קפואה (800 גר')
*הערה חשובה: יש לקטום את בסיס התרמיל בלי לפצוע את התרמיל עצמו. פגיעה עם הסכין בזרעי הבמיה תגרום להפרשת הריר שכאמור הוא בעל הערכים התזונתיים החשובים בבמיה.










