4 מנות
זמן ההכנה: 20 דקות
זמן בישול: 35 שעות
מצרכים:
4 שקדי עגל שלמים
200 גר' פטריות ירדן (ניתן להחליף בפטריות שמפיניון)
200 מ"ל שמנת בישול או צמחית
שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 כף יין מסוג מוסקט
3 כפות חומץ בן יין
1 כף ציר בקר
1 כפית חרדל
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה 2 ליטר מים יחד עם החומץ בן יין. ממליחים עם מלח גס. כשהמים רותחים מוסיפים את השקדים ומנמיכים את האש. מבשלים כ10 דקות. מעבירים לאחר מכן את השקדים למי קרח על מנת לקררם. מסננים אותם ומתחילים לקלף מהם את הקליפה השקופה שעוטפת את השקדים.
מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות. מחממים במחבת כף שמן ומוסיפים את הפטריות. צולים אותן עד שהם מזהיבות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את החומץ הבלסמי, נותנים לנוזלים להצטמצם ומוסיפים את השמנת, את החרדל ואת ציר הבקר. תוך כדי ערבוב מגרדים את התחתית של המחבת על מנת לאחד את כל מה ששקע בתחתית. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ושומרים בצד.
פורסים את השקדים לשניים לאורך. במחבת נוספת מחממים 2 כפות שמן זית. מניחים את פרוסות השקדים ומזהיבים אותם מכל צד במשך כ-10 דקות. בתום הצלייה מוסיפים למחבת את יין המוסקט ועוטפים את פרוסות השקדים ברוטב שנוצר.
מעבירים את פרוסות השקדים לרוטב הפטריות וממשיכים לבשל על אש קטנה כ – 10 דקות.
מגישים מייד. ניתן להגיש בליווי פירה או אורז לבן.