שבועות החג המוקרם הכול קבוע אבל הרשות לשנות נתונה

מאת: איילת נדיב, דיאטנית קלינית M.s.c, מנהלת מחלקת דיאטה, רשת סטודיו C.

לרוב שבועות הוא החג המסוכן ביותר קלורית מכל החגים, הוא כל כך עשיר בחמאה,

שמנת וגבינה צהובה, ובמילים אחרות החג המוקרם, אפשר להכין שלוחן חג אחר,

עשיר בטעם וצבע ודל בקלוריות שאחריו נהיה פטורים מרגשות אשם, ומה שבטוח

כדאי לזכור שלמרות היות החלב שנוי במחלוקת לחלב ומצריו הרזים יתרונות תזונתיים

רבים הנתמכים מחקרית כגון: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום,אבץ, זרחן, ויטמין A

וויטמינים מקבוצה B כולל וויטמין B12. ואל תשכחו את מי הגבינה אשר מכילים יתרונות

בריאותיים רבים, תערבבו אותם בתוך הגבינה ואל תשפכו אותם. החלב נמצא מחקרית

לאוסטיאופורוזיס, מסייע על שמירת משקל גוף תקין, מניעה וטיפול ביתר לחץ דם, מניעת

התסמונת המטבולית, מניעת סוכרת מסוג 2 , מחלות לב וכלי דם וגם במניעת סוגים

נרגיש הרבה פחות כבדים.

כמסייע להשגת מסת עצם מרבית בגיל ההתבגרות, מסייע הפחתת הסיכון

מסוימים של סרטן.

הצעה לתפריט לשולחן החג:

פשטידה קלה: פשטידת ברוקולי, פטריות וכרובית עם גבינות רזות

מצרכים:

1 בצל קצוץ

חצי קילו ברוקולי מבושל ועדיין בפרחים פריכים חתוך גס

חצי קילו כרובית מבושל ועדיין בפרחים פריכים חתוך גס

סלסילת פטריות

מיכל גבינת קוטג' 5% שומן

מיכל גבינה לבנה 5% שומן

יוגורט 1.5% שומן

200 גרם גבינה מלוחה 5% מגוררת

פרוסת גבינה צהובה 9% חתוכה ביד לחתיכות

3 ביצים

3 כפות קמח

מלח גס ופלפל שחור

הכנה:

מערבבים ויוצקים לתבנית בינונית משומנת קלות

לאפות כ-40 דקות בחום 175 מעלות

סיבים ויטמינים וצבע

כדי להעשיר את הארוחה בסיבים תזונתיים נכבד את הארוחה בלחם מקמח מלא ונוסיף

צלחת גדולה עם ירקות חתוכים על מנת להוסיף ויטמינים, סיבים וצבע לשולחן.

לחם מקמח מלא: על מנת להוסיף סיבים לתפריט, פלטה של ירקות חתוכים פלטת גבינות

השווקים מלאים בשלל גבינות מעולות, ודלות בשומן שלא נופלות בטעמן מחברותיהן

השמנות. למשל: ריקוטה , לבנה , צפתית, פטה, גבינה בולגרית על כל גווניה-עם

תבלינים, גבינות שמנת, ובאמת שלא חייבים לקנות גבינות המכילות יותר מ5% שומן(

בפלטת הגבינות כדאי לשלב פירות חתוכים אשר מוסיפים טעם, צבע ויטמינים ומשמשים

רזות לא תאמינו ,כמה החשק לאכול, טמון בהגשה.

אבל למי שזה ממש חסר, מותר לאכול טעימות..:).

חלופה טובה לכל שאר המזונות הדחוסים בקלורית.

סלט תרד ופירות אביבי

מצרכים:

צרור גדול עלי תרד וצרור עלי בייבי שטופים ומופרדים מהגבעול

פלחי אפרסק ואגס חתוך לרצועות דקות

אגוזי מלך

לרוטב:

רבע כפית חרדל

מיץ מתפוז 1 בינוני

מיץ מלימון 1 בינוני

חצי כפית שום כתוש

כף מלאה דבש או סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

לשפוך על הסלט לפני ההגשה

סלט עדשים ויוגורט (עשיר בחלבון, סידן, ברזל, ויטמינים וסיבים תזונתיים)

מצרכים:

כוס עדשים שחורות

1מיכל יוגורט 1.5% שומן

1 שן שום, קצוצה.

צרור עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים (אפשר לערבב גם כוסברה, נענע, שמיר, ועירית

לפי טעמכם האישי.)

1/3 כוס שקדים קצוצים גס

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

מיץ מלימון אחד

1/3 כוס חמוציות

הכנה:

לבשל את העדשים למשך 20 דקות עם כוס וחצי של מים, לצנן ולערבב עם שאר הרכיבים,

טיפ: את היוגורט תוסיפו ממש ברגע האחרון.

בתיאבון.

איפה? איפה? איפה העוגה?

בכל שולחן חג חייבים עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה קלה אפויה

750 גרם גבינה לבנה \גבינת שמנת 5% שומן בטעם טבעי

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

1 שקית סוכר וניל

1 גביע (200 גרם) יוגורט 1.5% שומן

לציפוי:

1 גביע (200 גרם) יוגורט 1.5% שומן

2 שקיות סוכר וניל

הכנה:

אופים בתבנית (גודל 24 – 26 )

מחממים תנור לחום נמוך- 130 מעלות.

בקערה בינונית טורפים את כל חומרי המלית ויוצקים בתבנית

מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ומעליה מעל רשת מניחים את העוגה.

אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה ומתחילה להזהיב, אבל לא מתייבשת.

מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה. מחזירים לתנור שכיבינו זה מכבר

ברור כי לכל אחד יש את המתכון המשמין עליו הוא לא יכול לותר בחג, אם זה הבלינצ'ס

של סבתא, פסטה מוקרמת או מאפה ממש משמין ונפלא שאי אפשר שלא לטעום ממנו.

ההמלצה שלי היא שלא תתנזרו ותסבלו. קחו מנה אחת שהקצבתם לעצמכם, ממה

שחפצה נפשכם ותאזנו את שאר התפריט בתבשילים דלי קלוריות מתוך מה שמומלץ כאן.

כך תרגישו שאתם שולטים בבחירה שלכם , לא התנזרתם מהמנה המיוחלת וגם הצלחתם

לחמש דקות. מוציאים ומצננים.

לשמור על הבריאות והגזרה,

חג שמח ובתיאבון…

שתפו את הפוסט

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 106
המלצות החודש
לרכישה
לרכישה
לרכישה
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
לאתר המשחקים
פרסומות
צור קשר
הכל מתחיל בך - הקול הגברי - באנר פרסום לקבוצת פייסבוק
סיגל גבאי, מלווה להתפתחות מקצועית ואישית, מאמנת מוסמכת, מאסטר ל- NLP.
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן